МАПА НА ТРКАТА

bootstrap modal popup

3Д мапа на трката

Mobirise

Старот на трката е на Бул. Илинден пред фонтана Лотус, потоа се трча до крај на Бул. Илинден и се врти лево за да се излезе на улицата Никола Парапунов, потоа се трча до крај на улицата каде на семфорите се врти десно и се излегува на Бул. Партизански Одреди и се трча до мостот Влајко каде се врти полукружно и во истата коловозна лента се трча до семафорите пред Сити Мол, каде се врти полукружно во истата коловозна лента и се трча по Бул. Партизански Одреди до вкрстувањето со улицата Никола Парапунов, каде се врти десно и се трча по улицата Никола Парапунов, потоа се трча до крај па се врти десно каде се излегува на Бул. Илинден и се трча до целта кај фонтаната Лотус.

Mobirise

Штафета 2 х 5 км.
Измената на штафетата се наоѓа на 5 км од патеката, поточно на семафорот пред мостот на Обединети Нации, каде што улицата Никола Парапунов се сече со Бул. Партизански Одреди. Кога тркачот од прва измена ќе се доближи до местото за измени (види ознака 5км на мапата горе) треба да излезе на лево од патеката за да ја изврши измената со допир со рака со тркачот од втората измена, и потоа се приклучува на постоечката патека на трчање. Тие што ќе трчаат прва измена трката ја стартуваат во 9.00 часот од пред фонтана Лотус, додека оние што ќе трчаат втора измена треба да бидат во пред фонтана Лотус во 8.20 часот, бидејќи во 8.30 часот ќе бидат превезени со организран автобуски превоз до местото на измена. Кога првата измена ќе заврши со автобуски превоз ќе бидат пренесени до целта.

Mobirise